zbig78 Opublikowano 10 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 10 Grudnia 2013 WitamCzy orientuje się ktoś w jaki sposób ożenić ST-280 z piecem Defro KomfortEko? Po podłączeniu do pieca, sterownik wyświetla komunikat brak komunikacji, producent kotła prawdopodobnie ograniczył programowo stosowanie sterowników Techa st-280! PozdrawiamZ.
zbig78 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor #3 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Sterownik brandowany jako defro ale jest to tech prawdopodobnie st-480
heineken22 Opublikowano 2 Stycznia 2014 #4 Opublikowano 2 Stycznia 2014 seria st 480 są to sterowniki instalacji i nie były montowane na piecach. Aby podpiąć st 280 do sterownika kotła musi on mieć komunikacje rs, w zestawie st 280 powinieneś mieć odpowiedni przewód zakończony wtyczkami rj 6 pinowymi i zasilacz do tego zrób zdjęcie sterownika pieca
dryk Opublikowano 7 Stycznia 2014 #5 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam, wydaje mi się, że powinieneś kupic do defro sterownik o nazwie spk lux z komunikacją rs, jest to st-280 techa z tym, że gdzieś wyczytałem, że st-280 nie jest rozpoznawane prze sterowniki pieca. Ja właśnie czekam na swój, więc dam znać jak to wygląda.
dryk Opublikowano 9 Stycznia 2014 #6 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Dzisiaj przyszedł do mnie spk lux w wersji bezprzewodowej. Podłączenie trwało 3 minuty, sterownik pieca od razu go wykrył nie było żadnych problemów. Obecnie bawię się ustawieniami i zastanawiam się gdzie go umieścić, szkoda, że wcześniej nie przewidziałem takiego zakupu i nie przygotowałem miejsca pod niego.
heineken22 Opublikowano 12 Stycznia 2014 #7 Opublikowano 12 Stycznia 2014 możesz napisać jaką masz wersje oprogramowania i opcje w menu
dryk Opublikowano 12 Stycznia 2014 #8 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wersja to tech 2.1.4, co do menu to takie jak w instrukcji defro i techa. Jeden mankament jaki widzę to nie działa mi opcja CYKL POMPY CO, w sterowniku ag lux zpid, w instrukcji owego sterownika pieca jest napisane, że w momencie jak jest zaznaczona opcja wyłącz to popmpa chodzi cały czas, mimo iż temp. w pomieszczeniu została osiągnięta, natomiast jak jest zaznaczona opcja załączona, to pompa się wyłącza i pracuje zgodnie z harmonogramem ustawionym w opcji CYKL POMPY CO, niestety u mnie w obu przypadkach pompa wyłącza się całkowicie, a chciałbym, aby załączała się co jakiś czas, co by podłogówki za bardzo nie wyziębić.
dryk Opublikowano 12 Stycznia 2014 #9 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Problem rozwiązany, poszperłaem trochę w menu serwisowym i trzeba było wyłączyć jedną opcję, bodajże regulator pokojowy pompa CO. Teraz harmonogram działa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.