Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Komforteko +St-280 - Problem Z Instalacją

zbig78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Czy orientuje się ktoś w jaki sposób ożenić ST-280 z piecem Defro KomfortEko? Po podłączeniu do pieca, sterownik wyświetla komunikat brak komunikacji, producent kotła prawdopodobnie ograniczył programowo stosowanie sterowników Techa st-280!

Pozdrawiam
Z.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

seria st 480 są to sterowniki instalacji i nie były montowane na piecach.

Aby podpiąć st 280 do sterownika kotła musi on mieć komunikacje rs, 

w zestawie st 280 powinieneś mieć odpowiedni przewód zakończony wtyczkami rj 6 pinowymi i zasilacz do tego

zrób zdjęcie sterownika pieca

Opublikowano

Witam,

wydaje mi się, że powinieneś kupic do defro sterownik o nazwie spk lux z komunikacją rs, jest to st-280 techa z tym, że gdzieś wyczytałem, że st-280 nie jest rozpoznawane prze sterowniki pieca. Ja właśnie czekam na swój, więc dam znać jak to wygląda.

Opublikowano

Dzisiaj przyszedł do mnie spk lux w wersji bezprzewodowej. Podłączenie trwało 3 minuty, sterownik pieca od razu go wykrył nie było żadnych problemów. Obecnie bawię się ustawieniami i zastanawiam się gdzie go umieścić, szkoda, że wcześniej nie przewidziałem takiego zakupu i nie przygotowałem miejsca pod niego.

post-54014-0-34433100-1389269701_thumb.jpg

Opublikowano

możesz napisać jaką masz wersje oprogramowania i opcje w menu

Opublikowano

Wersja to tech 2.1.4, co do menu to takie jak w instrukcji defro i techa. Jeden mankament jaki widzę to nie działa mi opcja CYKL POMPY CO, w sterowniku ag lux zpid, w instrukcji owego sterownika pieca jest napisane, że w momencie jak jest zaznaczona opcja wyłącz to popmpa chodzi cały czas, mimo iż temp. w pomieszczeniu została osiągnięta, natomiast jak jest zaznaczona opcja załączona, to pompa się wyłącza i pracuje zgodnie z harmonogramem ustawionym w opcji CYKL POMPY CO, niestety u mnie w obu przypadkach pompa wyłącza się całkowicie, a chciałbym, aby załączała się co jakiś czas, co by podłogówki za bardzo nie wyziębić.

Opublikowano

Problem rozwiązany, poszperłaem trochę w menu serwisowym i trzeba było wyłączyć jedną opcję, bodajże regulator pokojowy pompa CO. Teraz harmonogram działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.