Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Nie Dogrzaniem 2 Grzejnikow Na Dole Domu

bazior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam taki problem iz na gorze mam instalacje z  piecem 2f co  wszystkie grzejniki grzeja ladnie   ale juz na dole domu mam podpiete z tej samej instalacjio 2 grzejniki i juz nie grzeja tak dobrze mianowicie powrot ich jest clalkowicie zimny  grzejnik do polowy tylko cieply  jest to zjechane  od pokoju 2  tam gdzie zaznaczylem  na zdjeciu na czerwono moje pytanie brzmi gdzie najlepiej bylo by zjechac na dol domu zeby to dzialalo dobrze ? w lazience nie dam rade bo wychodzi mi wtedy na dole domu w miejscu w ktorym jest zimno bardzo wiec niema sensu jedynie pokoj 1 albo 2  czy blizej pieca  moze to wtedy zaczelo by dzialac ? prosze o porady

Nowy obraz mapy bitowej.bmp

Opublikowano

witam

Najpierw należy skryzować (przydławić) te grzejniki które najlepiej grzeją (najczęściej te najbliżej pieca)

po tej operacji wszystkie grzejniki powinny pracować prawidłowo

napisz jeszcze jakie są średnice rurek lub nanieś je na rysunek

Opublikowano

czyli skrecic je na powrocie troche ?  bo  niema glowic termostatycznych 

a rurki w 1  pokoju od samego poczatku 1 pokoju sa 15 a w 2 pokoju od polowy jest 15stka a reszta 18 az do pieca

myslalem o tym zeby wlasnie wpiac gdzies moze na 2 pokoju w dol rurki moze bylo by lepiej ale ok sproboje skrecic te od pieca co sa blisko i zobaczymy :)

Opublikowano

tak jak pisalem na gorze nie problemu wsumie z grzejnikami wszystkie grzeja dobrze i sa cale cieple tylko dopiero robi sie problem z tymi na dole  :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.