bazior Opublikowano 24 Listopada 2013 #1 Opublikowano 24 Listopada 2013 witam wszystkich mam taki problem iz na gorze mam instalacje z piecem 2f co wszystkie grzejniki grzeja ladnie ale juz na dole domu mam podpiete z tej samej instalacjio 2 grzejniki i juz nie grzeja tak dobrze mianowicie powrot ich jest clalkowicie zimny grzejnik do polowy tylko cieply jest to zjechane od pokoju 2 tam gdzie zaznaczylem na zdjeciu na czerwono moje pytanie brzmi gdzie najlepiej bylo by zjechac na dol domu zeby to dzialalo dobrze ? w lazience nie dam rade bo wychodzi mi wtedy na dole domu w miejscu w ktorym jest zimno bardzo wiec niema sensu jedynie pokoj 1 albo 2 czy blizej pieca moze to wtedy zaczelo by dzialac ? prosze o porady Nowy obraz mapy bitowej.bmp
majschi Opublikowano 24 Listopada 2013 #2 Opublikowano 24 Listopada 2013 witam Najpierw należy skryzować (przydławić) te grzejniki które najlepiej grzeją (najczęściej te najbliżej pieca) po tej operacji wszystkie grzejniki powinny pracować prawidłowo napisz jeszcze jakie są średnice rurek lub nanieś je na rysunek
bazior Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 24 Listopada 2013 czyli skrecic je na powrocie troche ? bo niema glowic termostatycznych a rurki w 1 pokoju od samego poczatku 1 pokoju sa 15 a w 2 pokoju od polowy jest 15stka a reszta 18 az do pieca myslalem o tym zeby wlasnie wpiac gdzies moze na 2 pokoju w dol rurki moze bylo by lepiej ale ok sproboje skrecic te od pieca co sa blisko i zobaczymy :)
bazior Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor #4 Opublikowano 24 Listopada 2013 tak jak pisalem na gorze nie problemu wsumie z grzejnikami wszystkie grzeja dobrze i sa cale cieple tylko dopiero robi sie problem z tymi na dole :p
majschi Opublikowano 24 Listopada 2013 #5 Opublikowano 24 Listopada 2013 niestety skręcenie grzejników noże w tym przypadku nie pomóc pion do grzejników na dole powinien być wpięty w rurę 18
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.