lukasz1984x Opublikowano 19 Listopada 2013 #1 Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam, Proszę o ocenę kotła Hainztechnik Q Hit Plus http://www.heiztechnik.pl/index.php/kotly-zasypowe/q-hit-plus Strona producenta W instrukcji obsługi na powyższej stronie jest schemat całego pieca, oglądałem go dzisiaj i wygląda całkiem fajnie, o ile dobrze widziałem posiada on poziomy wymiennik, ale niech znawcy się wypowiedzą Pozdrawiam
staran Opublikowano 19 Listopada 2013 #2 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zwykły gorniak ze słabym raczej wymiennikiem,wydaje mi się że tą szeroką rurą w wymienniku będzie pięknie grzać komin.Brak możliwości zamontowania miarownika,brak klapki PP i otworu PW moim zdaniem dyskwalifikuje ten kocioł.Jedyny plus to ze ładnie wygląda.Jeśli szukasz górniaka to poczytaj troche chocby tu http://czysteogrzewanie.pl/zakupy/jaki-rodzaj-kotla-z-podajnikiem-czy-z-niewolnikiem/ po lekturze innym okiem spojrzysz na to "cudo"
lukasz1984x Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 19 Listopada 2013 Jeżeli PP to standardowa klapka od podawania powietrza to ten kocioł w wersji bez dmuchawy ją ma, jeżeli PW to powietrze wtórne to jasno widać, że go również posiada (strona 7, 3 punkt na schemacie) proszę o opinie innych użytkowników.
staran Opublikowano 19 Listopada 2013 #4 Opublikowano 19 Listopada 2013 Podany link do kotła Q HIT PLUS i onim pisałem Powietrze wtórne powinno być podawane niezależnie od PP.
lukasz1984x Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor #5 Opublikowano 19 Listopada 2013 Ja również, proszę spójrz na Instrukcja Obsługi PDF
jacekdwm Opublikowano 19 Listopada 2013 #7 Opublikowano 19 Listopada 2013 taki kocioł kupił mój brat tylko heizt 'M' to kocioł dostosowany do spalania miału sterownik obsługuje palenie miału,węgla, drewna posiada dziwny wymiennik też myślałem ,że będzie grzał komin ale nie-- bardzo pięknie się w nim pali wiadomo na początku palenia czopuch gorący ale nie długo można śmiało kupować
mareckir1 Opublikowano 19 Listopada 2013 #8 Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam posiadam piec Heiztechnik 11kw,Pełen zasyp miałem wytrzymuje 13 godzin.Nagrzewa się momentalnie,fajny i czytelny sterownik,dużo zakresów sterowania mocą.Wykonanie bardzo przyzwoite,jak dla mnie ten piecyk to strzał w 10 gdyż nie potrzebuję palić non stop,a wyczyszczenie i załadunek nowej porcji węgla czy też miału to jest maksymalnie 5 minut.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.