leberko20 Opublikowano 3 Listopada 2013 #1 Opublikowano 3 Listopada 2013 Prosze o opinie czy to podłączenie zadziała ?
automatyk Opublikowano 3 Listopada 2013 #2 Opublikowano 3 Listopada 2013 no zadziała ale tak zawory bezpieczeństwa na 1,5 bar ,nie widze wężownicy schadzającej i nie wiem po co masz ten zawór roznicowy ?
pasik1002 Opublikowano 3 Listopada 2013 #3 Opublikowano 3 Listopada 2013 napisz co to za kocioł i czy ma wężownice schładzającą
leberko20 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor #4 Opublikowano 3 Listopada 2013 no zadziała ale tak zawory bezpieczeństwa na 1,5 bar ,nie widze wężownicy schadzającej i nie wiem po co masz ten zawór roznicowy ? Zamiast wężownicy schładzającej mam zamiar zastosowac zawór schładzający dwufunkcyjny DBV 1, zawór róznicowy dałem zeby ukierunkować powrót z bojlera i też zeby woda chłodząca z zaworu DBV 1 w razie zadziałania została uikierunkowana do pieca a nie na instalacje Kocioł sds ceramik 14 kw nie ma wężownicy schładzającej Poprawiony schemat
Gość mak Opublikowano 3 Listopada 2013 #5 Opublikowano 3 Listopada 2013 Podłączenie pod wspólną wężownicę podgrzewacza kotła na paliwo stałe i gazowego jest błędne. Przy dwóch źródłach podgrzewacz powinien mieć dwie wężownice, dolna dla kotła na paliwo stałe górna dla gazówki. Obejście na powrocie z podgrzewacza też nie wiem jaką ma pełnić funkcję. Poza tym to kocioł o mocy 14 kW do współpracy z 300l podgrzewaczem jest trochę skromną mocą ( przy jednej wężownicy)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.