Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prosba O Pomoc

pewex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze o pomoc w temacie w piwnicy ogrzewanie olejowe z zaworem przeciw powrotnym pompa cyrkulacyja i balonem wyrownawczym na parterze w salonie zdjolem jeden kaloryfer a w jego miejsce chce postawic koze zPODKOWA do grzania wody i potrzebuje informacji jak to wpiac do systemu ? w ktorym miejscu dac zawor jednokierunkowy i pompe cyrkulacyjna oraz jak wpiac podkowe czy powrot wody polaczyc z wejsciem na nagrzewnice? a dalej poprzez pome wepchac wode do systemu albo wode ciepla jeszcz podgrzac w podkowie i skierowac ja do powrotu w kierunku pieca prosze o odpowiedz na wczoraj bo zona moze urwac moja meskosc bo ma juz dosc moich modernizacji

Opublikowano

za duzo pytan za mało danych

koza tylko do obiegu cwu? jaki zasobnik :z dwiema wezownicami, z jedna ?

jesli koze chcesz wpiac w miejce grzejnika to bedzie grzała cał a instalacje co +cwu

Opublikowano

z tego co piszesz wywnioskowałem jak najmniej przeróbek i koza w miejsce grzejnika...

a wiec tak;

powrot kozy + zawór odcinajacy do powrotu instalacji

zasilanie kozy +zawór odcinajacy +filtr skosny+ pompa kotłowa c.o. + zawór zwrotny (kierunek w strone zasilania grzejnika )+ zawór odcinajacy +zasilanie grzejnik

tak jak napisałem koza bedzie grzała co i cwu,ale przy wygaszaniu kozy pompa co kozy bedzie wychladzac zasobnik cwu. no iprzydałby sie jakis sterownik do tej pompy ( niech nie chodzi na prózne)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.