melon81 Opublikowano 27 Września 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam Jestem posiadaczem kotła z podajnikiem ślimakowym z obrotową retortą bardzo podobny do tego co na zdjęciu Już jakiś czas w nim pale i mam mały problem z szczelnością paleniska , chciałem je uszczelnić i tu jest problem ponieważ palenisko wewnętrzne ( to kwadratowe - stałe ) po nałożeniu na palnik ma luz ( filmik poniżej ) Teraz moje pytanie do kogoś kto posiada taki podajnik może wypowiedzieć się na temat tego luzu ?? , jak to wygląda u niego ?? Chce go zniwelować i uszczelnić palenisko ale nie wiem czy ten luz nie jest konieczny przy obrotowej retorcie? Z góry dziękuje za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automatyk Opublikowano 28 Września 2013 #2 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 no napewnio nie taki bo to jakiś dziwny palnik obrotowe to okrągłe a nie prostokątne ,natomiast nie wiem co chciałbyc uszczelniać powierzchnie mają po prostu przylegać do siebie i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon81 Opublikowano 28 Września 2013 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Palniki obrotowe posiadają dwa paleniska , jedno kwadratowe wewnętrzne stałe ( to co ma taki luz ) i jedno palenisko okrągłe obrotowe , chciałem aby wypowiedziała się osoba , która posiada taki palnik. Może w moim przypadku jest jakiś błąd konstrukcyjny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekd Opublikowano 10 Stycznia 2016 #4 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ja mam taki palnik uszczelniony silikonem 1200 st ta czasc kwadratowa i trzyma dobrze powietrze leci do paleniska a nie na boki wykonanie tego palnika slabe brak dokladnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.