Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odcięte C.o. Proszę O Pomoc

uran0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o poradę znawców tematu, bowiem dziś dowiedziałem się, że w zakładzie który wynajmuje, właściciel odcina nam centralne, które było parowe. Grzejniki są stare na rurach stalowych pół cala. Moje pomieszczenia są końcowe i dochodzi zarówno rura zasilająca jak i powrót. Proszę o poradę, czy można zastosować tu jakiś piec czy jakieś inne rozwiązanie, by jeszcze pocieszyć się centralnym na zimę. Powierzchnia do ogrzania to ok 50m2, ale w nieocieplonym i wysokim na 3,5 budynku. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

zależy jakie masz grzejniki ,napisz cos więcej

Opublikowano

czyli typowe parowe ,no co mam doradzić zebys miał ciepło kocioł musiałby cały czas pracować na 90st to i tak nie zagwarantuje komfortu ,sytuacja nie jest ciekawa ,bo wymiana grzejników co za tym idzie przeróbki co za tym idzie nowa instalacja i kocioł ,napisz jakie masz fundusze co to za budynek jaka izolacja i czy masz komin i miejsce na kocioł

Opublikowano

Miejsce na kocioł i komin znajdę, ale widzę, że najlepszym sposobem to ogrzewanie elektryczne lub zmiana lokalu, bowiem właściciel nie zamierza się dokładać, a ja mogę włożyć z tysiąc albo dwa, ale to chyba mało.

Opublikowano

no to zmiana lokalu zdecydowanie ,bo instlacja nowa z kotlem 6-8 tys

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.