Ryszard13 Opublikowano 23 Września 2013 #1 Opublikowano 23 Września 2013 Witam wszystkich palaczy i miłosników kotłów c,o, jestem palaczem, amatorem, przez ostatnie 35 lat paliłem w jedynym piecu c.o produkcji polskiej (PRL) nazwy nie pamiętam, a tabliczka znamionowa już nie istnieje, przez ostatnie 35 lat służył mi wiernie jednak postanowiłem zmienić muj stary i wysłużony ,chociaż do dzisiaj sprawny 35 letni piec, na Atmosa DC22s używany przez 8 sezonów. Pierwsze rozpalenie jakie dokonałem przed tygodniem zrobiło na mnie pozytywne wrażenie, chciałbym poczytać i podyskutować na temat pieców zagazowujących drzewo. Podłonczenie tego pieca zrobiłem sam, na podstawie moich doświadczeń jak i wiedzy kturą nabyłem przez lata, mimo że nie jest to zgodne z zaleceniami producenta pieca.
Ryszard Opublikowano 23 Września 2013 #2 Opublikowano 23 Września 2013 Witamy na forum. Proponuję opisać interesujące Cię zagadnienia dotyczące kotłów zgazowujących drewno w dziale "Kotły zasypowe". Pozdrawiam.
Ryszard13 Opublikowano 23 Września 2013 Autor #3 Opublikowano 23 Września 2013 Na pewno tak postąpie jak będę miał problemy z eksplatacją pieca,narazie poczytam co nieco,aby nie zaśmiecać forum tematami już poruszanymi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.