sybiga Opublikowano 23 Września 2013 Autor #26 Opublikowano 23 Września 2013 właśnie takie coś zrobiłem.. :) jest o wiele lepiej... jednak raz mi się zawiesił opał. :angry:
jan12345678 Opublikowano 4 Lutego 2016 #27 Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam Mam podobny problem z zawieszaniem się miału w moim kotle, mimo że przerobiłem cały zbiornik na proste, to i tak się zawiesza, z suchym nie było problemu. Proszę o porady od osób które zetknęły się z tym problemem i znalazły rozwiązanie.
mkorba Opublikowano 8 Stycznia 2017 #28 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam, pojawił się u mnie podobny problem i też się zmagam z jego rozwiązaniem. Jak paliłem eko groszkiem to nie było żadnego problemu problem pojawia się gdy zacząłem palić eko miałem (mial o uziarnieniu od 2-5 mm). Do głowy przyszedł mi pomysł aby do zbiornika zastosować tzw. system dosuszania węgla. rurka z powietrzem doprowadzona z wentylatora do góry zbiornika węgla. Miał jest ogólnie w dotyku suchy ale może jego wilgotność jest i tak troszkę za duża i dlatego się "klei" ? Jaka jest wasza opinia czy to mogło by pomóc. ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.