Steffek Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor #26 Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam, STIScorpioN zrobilem tak jak napisałeś. Niestety przy dolnym paleniu piec "kicha" co jakiś czas. Mam wrażenie, że otwór jest zrobiony celowo. Są również plusy zatkania tego otworu: po zasypaniu całej komory węglem typu groszek z Janiny, piec trzymał 50stopni od godziny 23:00 do 8:00 nastepnego dnia, przy temperaturze ok -5 na zewnątrz i 18 stopni wewnątrz nad ranem (nie mam jeszcze sufitu, także ogrzewał jakieś 200m3, przy czym cieplo rozkładało się na wysokosci 4,5m). Czy masz może jakieś doświadczenie z paleniem drewnem? Pozdrawiam
malumalu Opublikowano 16 Maja 2014 #27 Opublikowano 16 Maja 2014 Witam. Przepraszam że odgrzewam starego kotleta. Interesuje się kupnem własnie tej piecokuchni. Mieszkanie 60m2, ocieplone, do podłączenia 4 grzejniki pokojowe, 1 w łazience i bojler 140 litrów. Pytanie do kolegów którzy te kuchnie użytkują. Czy będzie wystarczająca na taki metraż , palenie tylko drewnem ? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.