Skocz do zawartości

Steffek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

STIScorpioN zrobilem tak jak napisałeś. Niestety przy dolnym paleniu piec "kicha" co jakiś czas. Mam wrażenie, że otwór jest zrobiony celowo. Są również plusy zatkania tego otworu: po zasypaniu całej komory węglem typu groszek z Janiny, piec trzymał 50stopni od godziny 23:00 do 8:00 nastepnego dnia, przy temperaturze ok -5 na zewnątrz i 18 stopni wewnątrz nad ranem (nie mam jeszcze sufitu, także ogrzewał jakieś 200m3, przy czym cieplo rozkładało się na wysokosci 4,5m). 

Czy masz może jakieś doświadczenie z paleniem drewnem?

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Witam. Przepraszam że odgrzewam starego kotleta.  Interesuje się kupnem własnie tej piecokuchni. Mieszkanie 60m2, ocieplone, do podłączenia 4 grzejniki pokojowe, 1 w łazience i bojler 140 litrów. Pytanie do kolegów którzy te kuchnie użytkują.  Czy będzie wystarczająca na taki metraż , palenie tylko drewnem ? Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.