pi0tr321 Opublikowano 10 Lipca 2013 #1 Opublikowano 10 Lipca 2013 Proszę o ocenienie schematu instalacji, jest to stara grawitacyjna instalacja, w związku z wymianą kotła pojawił się pomysł zainstalowania zaworu trójdrożnego aby obniżyć temperaturę w grzejnikach przy zachowaniu odpowiednio wysokiej na kotle(poprzedni dość szybko zakończył swój żywot przez nastawianie na niską temp.). Co wiem w tej chwili: - zawór różnicowy nie powinien znajdować się na drodze do naczynia wzbiorczego - czytałem(chyba na tym forum) że było to kiedyś dopuszczalne Czego nie wiem: - czy zawór 3d będzie funkcjonował poprawnie przy "zbocznikowaniu" przez zawór różnicowy? Przy okazji: bardzo chętnie zapoznałbym się z jakąś literaturą na temat, proszę o polecenie jakichś publikacji.
pi0tr321 Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor #3 Opublikowano 10 Lipca 2013 Niestety, na dzień dzisiejszy przebudowa instalacji poza kotłownią nie wchodzi w grę.
emus Opublikowano 10 Lipca 2013 #4 Opublikowano 10 Lipca 2013 To montując zawór 3D lub 4D z instalacji robisz bombę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.