Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki Sterownik Do Zaworu Trójdrożnego

kacha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów!

Mam wielki problem, w zasadzie mój mąż ..., ktory nie potrafi znaleźć rozwiazania pewnej sprawy wiec poprosił mnie o pomoc :)

A ja proszę was.

Posiadamy piec Rakoczy Multimax 22kw, ze sterownikiem ST-48, chcemy zakupić zawór trójdrozny oraz sterownik do niego.

W instrukcji sterownika ST-48 widnieje zapis, iż sterownik zaworu musi być z ich firmy (st-61), ponieważ trzeba go zarejestrować w sterowniku ST-48 (wklepać jego numer seryjny aby poprawnie wszystko działało).

Moje pytanie: Czy mogę kupić inny (tańszy) sterownik do zaworu trójdrożnego, który będzie kompatybilny ze sterownikiem ST-48 ?

Z góry dziękuje za odpowiedź panowie !

Opublikowano

Witam moja ukochana nawet nie jest zainteresowana co to zawór 3 D a o sterowniku tym bardziej , więc wielki podziw dla ciebie :) że przejmujesz inicjatywe za męża pozdrawiam :rolleyes:

Opublikowano

Witam

Sterownik który posiadacie jest firmy TECH i jeżeli siłownik zaworu ma być podłączony do niego to musi być także firmy Tech ( koszt ok 300 zł )

Można zastosować inny np.firmy Estyma Unicontrol mix( koszt 600 zł ) i bedzie działał oddzielnie, ale trzeba jasno powiedzieć ze nie da rady znależć czegoś tańszego np za 100 zł.Takich sterowników nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.