Zajdelek Opublikowano 9 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam Prosze o pomoc mam zamiar wymienic piec gazowy. Jaki byscie polecili i czy koniecznie trzeba wymienic grzejniki i rurki? Domek dwa pozimy pow. uzyt. 260 m2. nie ocieplony Pozdrawiam Cytuj
Neo Opublikowano 9 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Dobrą opcją powinien być kocioł gazowy Immergas. Grzejniki mogą też być Immergas ale te z wyższej półki czyli Superrad. Pozdrawiam. Cytuj
Zajdelek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor #3 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 a mozesz podac jakis konkretny model. J co sadzisz o De Dietrich ? Cytuj
Neo Opublikowano 11 Kwietnia 2010 #4 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Kocioł ma być kondensacyjny czy tradycyjny ? Cytuj
Zajdelek Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor #5 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 tego nie wiem, dlatego pytam o rade chce na piec przeznaczy od 6 do 8 tys. i w tej kwocie chcial bym kupic jakis dobry piec Cytuj
Neo Opublikowano 11 Kwietnia 2010 #6 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Za taką kwotę kupisz Immergas Zeus Superior z wbudowanym zasobnikiem albo jednofunkcyjnego Victrixa + zasobnik stojacy. Taka kwota pozwala na zakup dobrego i oszczędnego kotła kondensacyjnego. Do kondensata możesz rozważyć zakup polskich grzejników Regulus. Pozdrawiam. Cytuj
Marax Opublikowano 15 Kwietnia 2010 #7 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Do nowego pieca powinieneś zainwestować takze w nowe grzejniki,takie jest moje zdanie. A jeśli chodzi o konkretny model to myślę,że Immergas Zeus Superior będzie najbardziej odpowiedni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi