Maajk Opublikowano 4 Marca 2020 #1 Opublikowano 4 Marca 2020 Witam, Posiadam kocioł Sas efekt 17kw na ekogroszek ze sterownikiem tech st-555. Jakie ustawienia beda najlepsze, aby spalanie bylo ekonomiczne? Lepiej palić w PID czy próbować ustawień ręcznych? Podzieli sie ktos swoimi ustawieniami??
MikiQ Opublikowano 5 Marca 2020 #2 Opublikowano 5 Marca 2020 Tego się tak zrobić nie da. Przy dwóch takich samych kotłach, domach i używanych takich samych paliwach mogę być całkowicie inne. Jakie masz problemy z kotłem lub jego spalaniem?Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Gość berthold61 Opublikowano 5 Marca 2020 #3 Opublikowano 5 Marca 2020 Podstawa podstaw to podanie typu palnika-producent oraz moc , bo co ma znaczenie że ktos ci poda 6 sekund a drugi 2 sekundy , jeden ma ślimak 80mm z szybką przekładnia a drugi ma ślimak 60mm z wolną przekładnią (ja ) jednemu podaje 6,5kg/godz (mnie) a drugiemu 13kg/godz więc co dają ci te cyferki od kogoś ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.