scgtczew Opublikowano 29 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Witam Posiadam Kostrzewe Twin Bio 12kW z sterownikiem Platinum Bio Podłączyłem moduł rozszerzeń CAN MC-1, nie mogę ustawić aby kocioł włączał się po spadku górnej temperatury bufora, kocioł włącza się wg temperatury zadanej ręcznie dla kotła Górny czujnik temperatury ustawiony jest na 45 przy spadku do 45 kocioł powinien zacząć ładować bufor do osiągnięcia 60 na dolnym czujniku bufora, kocioł jest ustawiony na 50 z histerezą 0, uruchamia się przy 50 i ładuje do 55, nie wiem jak wymusić aby pracował wg temperatur bufora. Czy ktoś posiada bufor sprzęgnięty ze sterownikiem Platinum Bio Estymy ?
Grzechotnik Opublikowano 29 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Witam W ogrzewaniu w serwisie sprawdź czy źródło jest ustawione bufor. To raczej to będzie Tryp pracy kotła zmień na auto. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
scgtczew Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Bufor jest ustawiony jako źródło dla ogrzewania, natomiast praca kotła jest ustawiona manual, gdy jest auto to zadana temperatura to 80, ale sprawdzę być może włączy / wyłączy się wg temperatur zadanych bufora
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.