Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomocy w ustawieniu parametrów pracy kotła!

TOMAS16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem mam następujący  próbuje  cały czas różnych  sposobów  żaden nie działa... 

Mam piec defro duo akm 24kw tłokowy. Sterownik Am Lux ( nie mogę ustawic czasu podawania ponieważ nie ma tego w programie podaje około 15 sek pisze  to od razu żeby nie było o to pytania) 

Piec mam 7 rok mecze się z nim  już długo czas ale pora się za niego wziąść . 

Potrzebuje pomocny w ustawieniu  pieca  żeby nie spalał mi dużo węgla  ponieważ teraz pali 25 kg na 12 godzin piec nie osiąga  danej temperatury A nawet spada  po czasie ... 

Jeżeli dam podawanie  1.30 

Temperaturę  zadam mu 60 i osiągnie  ten cel to spada mi do 55 w dół A histerię ma 2 

Wiatrak 20 %czy 80% nic nie pomaga....  proszę o pomoc  defro leje na klientka  "obserwować ogień" ale nawet nie wiem z czego wystartować.  Piec oczyszczony przez firme 2 lata temu teraz ja czyszcze  sam. 

Dom  10x10

Piwnica 

Parter 

Piętro 

Jedna pompka C.0  

Grzeje sam dom boiler na wodę  też mogę ale tego nie potrzebuje  

Dodam że mogę palic węglem  jaki drzewem pomocy  ludzie  bo to już jest przegięcie nikt się tym nigdy nie interesował  że piec jest oszczędny w trakcie postoju  na zadanej temperaturze  A nie w trakcie  pracy.  Proszę o pomoc w usrawieniach  pieca . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.