TOMAS16 Opublikowano 22 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Witam. Problem mam następujący próbuje cały czas różnych sposobów żaden nie działa... Mam piec defro duo akm 24kw tłokowy. Sterownik Am Lux ( nie mogę ustawic czasu podawania ponieważ nie ma tego w programie podaje około 15 sek pisze to od razu żeby nie było o to pytania) Piec mam 7 rok mecze się z nim już długo czas ale pora się za niego wziąść . Potrzebuje pomocny w ustawieniu pieca żeby nie spalał mi dużo węgla ponieważ teraz pali 25 kg na 12 godzin piec nie osiąga danej temperatury A nawet spada po czasie ... Jeżeli dam podawanie 1.30 Temperaturę zadam mu 60 i osiągnie ten cel to spada mi do 55 w dół A histerię ma 2 Wiatrak 20 %czy 80% nic nie pomaga.... proszę o pomoc defro leje na klientka "obserwować ogień" ale nawet nie wiem z czego wystartować. Piec oczyszczony przez firme 2 lata temu teraz ja czyszcze sam. Dom 10x10 Piwnica Parter Piętro Jedna pompka C.0 Grzeje sam dom boiler na wodę też mogę ale tego nie potrzebuje Dodam że mogę palic węglem jaki drzewem pomocy ludzie bo to już jest przegięcie nikt się tym nigdy nie interesował że piec jest oszczędny w trakcie postoju na zadanej temperaturze A nie w trakcie pracy. Proszę o pomoc w usrawieniach pieca .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.