madret Opublikowano 20 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Witampotrzebuję informacji w jaki sposób zmienić w tym już nieco starszawym sterowniku priorytet pomp CO i CWU, czyli dostać się do ustawień serwisowych oznaczonych jako E2. W instrukcji jaką znalazłem w internecie nie ma informacji jak dojść do tych ustawień. A potrzebuje to zmienić, ponieważ ustawienie fabryczne z ustawieniem priorytetu na pompę CWU jest bez sensu i potrzebuję zmienić to tak, aby obie pompy pracowały równolegle. Szukałem informacji na temat jak to zrobić ale jedyny wpis jaki udało mi się znaleźć to taki:"zmień priorytet w ustawieniach E2 - parametr n z kreska na dole, aby wejść do trybu serwisowego E2 zrob tak:Ustaw wentylator (U = 1)Głównym wyłącznikiem wyłączyć zasilanie (dalej powinien świecić)Ponownie włącz główny wyłącznik (podświetlony) trzymając jednocześnie wciśnięte przyciski + i -."tylko, że w tym sterowniku nie ma żadnego głównego wyłącznika, są tylko 4 przyciski oznaczone jako Praca/Stop, F, -, +. I ewentualnie mogę wyciągnąć wtyczkę z prądu, ale wtedy nic nie świeci. Kontaktowałem się też z serwisem firmy Compit, ale uzyskałem tylko informację, że to jest ustawienie serwisowe i nie powiedzą jak się do tego dostać, co uważam jest nieporozumieniem, aby zmianę priorytetu pomp traktować jako ustawienia serwisowe. Czy ktoś potrafi powiedzieć, jak ustać się do tych nieszczęsnych ustawień E2?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.