toms2092 Opublikowano 7 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Witam Serdecznie Posiadam piec Vaillant Turbotec Plus wraz z zasobnikiem wodnym Vaillant 120litrow. Zestaw znajduje się w domu który kupiliśmy. Ostatnio przy piecu był serwisant, zrobił przegląd wyczyscił piec itp. Mam taki problem, temperatura CWU ustawiona na piecu jest na 45 stopni, natomiast grzanie domu ustawione mam na 65 stopni. Zauważyłem że ostatnio zwłaszcza wieczorami gdy piec grzeje dom, woda z kranu leci wręcz parzacą, znacznie większą niż 45 stopni. Proszę o pomoc co może być przyczyną?
tommy07 Opublikowano 8 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Stawiam na zawieszenie się zaworu 3drogowego , który przełącza grzanie z co na cwu.
toms2092 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Dzisaj znowu było ok, woda tak jak ustawiona. Opcji przeciw bakteryjnej nie mam bo nie mam sterownika vaillanta tylko Euroster 2006. Rozmawiałem z serwisantem on twierdzi żeby wymienić czujnik temperatury do zbiornika, sam nie wiem co myslec
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.