Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ekogroszek dostaje się do dmuchawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich noworocznie i proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterek w moim kotle. 

Pierwsza rzecz, to - jak w temacie - od kilku tygodni do dmuchawy dostaje się ekogroszek, a właściwie miał powstały ze zmielonego eko. Coś mi wyrdzewialo w kotle? Jakaś dziura się zrobiła czy jak? A jeżeli tak, czy jest jakaś metoda ewentualnego połatania? 

Druga rzecz, to zaobserwowałem, że w momencie załączania się zasobnika CWU, temperatura prawie natychmiast spada, w efekcie podgrzewanie wody trwa kilka godzin, a w chalupie robi się chłodno... 

Kocioł ma już 10 lat, w zasadzie wszystkie elementy były wymieniane w miarę ich zuzywania, można powiedzieć że z kotła z oryginału została skorupa:)

Zasobnik zaledwie 80 litrów, chopki z grzaniem wody zaczęły się już pod koniec zeszłego sezonu grzewczego (jakoś w marcu 2019).

Kociol z podajnikiem. 

Proszę o podpowiedzi od fachowców. I wszystkiego najcieplejszego w Nowym Roku. 

Pozdrawiam

Janusz

Opublikowano

Nie ma rady - rozebrać podajnik i obejrzeć dokładnie. Bez tego ani rusz

Gość Visitor1230
Opublikowano

Zależy jeszcze jaki to palnik. U mnie właśnie po jedenastym sezonie wytarła się żeliwna fajka. Żeliwo miało grubość gazety i dziury. Podobnie drobny węgiel dostawał się w dużej ilości dokomory napowietrzającej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.