Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki kocioł do ogrzewania domu czasowo niezamieszkanego?

antek55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem  z doborem rodzaju paliwa do ogrzewania domu czasowo niezamieszkanego o pow 271  m2, dobrze ocieplony . W gre wchodzi pellet lub ekogroszek, nie ma gazu w okolicy,.

Głównie chodzi o dogrzanie domu nowego w czasie mrozów, tak by instalacje wodne nie zamarzały.

Gość berthold61
Opublikowano

To może zwykła klima jakaś 5kw powinna opędzić do rozsądnych temp a latem jak znalazł.

Opublikowano
5 godzin temu, berthold61 napisał:

To może zwykła klima jakaś 5kw powinna opędzić do rozsądnych temp a latem jak znalazł.

5 kw na 271 m2 ?

Gość berthold61
Opublikowano

Dom nie zamieszkały to pewnie po to aby rury nie zamarzły i to zupełnie wystarczy , widziałeś kiedyś klimę 5kw na grzaniu ? to grzeje jak opętane wystarczy pootwierać wszystkie drzwi i spokojnie te 15 stopni tam będzie .

Opublikowano

@berthold61

W odległych pomieszczeniach można zapomnieć o +15°C,ale być może rury nie zamarzną za to rachuneczek za prąd będzie ogromny:)

32 minuty temu, berthold61 napisał:

widziałeś kiedyś klimę 5kw na grzaniu ?

Ja widziałem klimatyzator gree w okresach przejściowych (chyba 3-4kW jednostka wewnętrzna stojąca) na dobrze ocieplonym domku 140m2 i nie dawała rady-dwa skrajne pokoje zimne. 

W tym momencie poszła tam pompa ciepła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.