zenko63 Opublikowano 25 Listopada 2019 #1 Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam mam pytanie czy podniesienie temperatury włączenia pompy CO w kotle z podajnikiem ma sens.Jeżeli bym podniósł temperaturę włączenia pompy CO, toczy bym zyskał na oszczędności w opale.
Zbyszko125 Opublikowano 25 Listopada 2019 #2 Opublikowano 25 Listopada 2019 Podniesienie temp włączenia pompy CO? Ta pompa ma pracować nonstop a nie być on/off. A regulujesz temp za pompa/zaworem mieszającym i lub czym tam masz. Powyższe ma znaczenie pod warunkiem spełnienia innych kwestii w temacie pracy samego kotła instalacji itd itd. za mało infoWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Erpolis Opublikowano 26 Listopada 2019 #3 Opublikowano 26 Listopada 2019 Nie ma jednoznacznej odpowiedzi zależy to od wielu czynników musiałbyś zrobić test przy różnych temperaturach.Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
zenko63 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor #4 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Tak tylko u Mnie zawór mieszający jest przed pompą CO.
Zbyszko125 Opublikowano 2 Grudnia 2019 #5 Opublikowano 2 Grudnia 2019 I tak ma być. Czy na zaworze mieszającym jest siłownik? Czy jest pogodówka, czujnik wewnętrzny? Jeśli masz powyższe to dla prawidłowej pracy kotła lepiej dla niego gdy jest stały ciągły odbiór ciepła.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.