Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ekogroszek Retopal Piast kupiony w e-sklepie pgg

Lucyna111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od paru lat kupuje ekogroszek z piasta - retopal w sklepie pgg. Na 120 worków zdarzały się 10% syfu czyli miału o uziarnieniu poniżej 6mm. W tym roku okazuje się ze na 3tony to 10% będzie o uziarnieniu 6-25mm, a reszta to totalne dziadostwo. Miał, który zgodnie z ustawa jest zakazany. Miał sprzedawany w workach ekogroszku za ok 900zł za tone. Zatyka piec, nie chce sie palic. Co dziwne spieka sie. Ekogroszek z Piasta rózne sie palił ale nigdy nie mozna było powiedziec ze sie spieka. W koncu to typ wegla 31... To co mam w tym roku bardziej przypomina węgiel typu 34 - Jankowice albo Marcel. Czy ktos ma podobny problem czy tylko ja miałam pecha i zamiast ekogroszku 6-25mm dostałam miał bo cos trzeba było z nim zrobic.

Opublikowano

Reklamuj, jak są podstawy to powinni to uznac . Przed sezonem kupilem Karlika z PGG i tez jest trochę miału. Na szczęście pali się dobrze, bez spieków.

Opublikowano

U mnie w ub. roku tez byla podobna sytuacja ,zamowiłem w 4 dostawach w sumie 5 palet(1,1,1,2) , z kazdej palety otwierałem po jednym worku z góry.

Okazało sie ,ze w jednej z palet ,w rozcietym worku jest ponad normatywna ilosc miału.Palete zostawiłem jak przyszła zafoliowana na polu a ekogroszek Retopal z tego worka wysypałem na blache i porobiłem zdjecia, takze z bliska.

Wysłałem je w zalaczniku z nr faktury na adres @ sklepu. Po paru dniach zadzwonili ,,ze przyjada pobrac próbki (odleglosc od kopalni tylko ok. 30 km).Przyjechali i wybrali losowo jeszcze jeden worek z tej palety , przesiali obydwa na sicie 6 mm i zwazyli ilosc miału ,potwierdziła sie ponadnormatywna ilosc podziarna (30%)

Przeprosili, zostawili protokół reklamacji i po tygodniu przyszło pismo od dyrektora ,ze reklamacja została uznana i palete wymienili w ciagu kilku dni (przywiezli autem kopalnianym inną).Nie wiem , jak reklamacja przebiega , jak klient mieszka kilkaset km od ZPE i sklepu.Warto jednak reklamacje robic ,jak ekogroszek nie odpowiada parametrom.

W tym roku przywiozłem Retopal luzem z Ziemowita, frakcja jakby minimalnie drobniejsza jak w workowanym w ub. roku ale miału nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.