Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Slimak podajnka..


Robot16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdę do rzeczy,otóż cały czas mam problem ze spalaniem po jednej stronie,  a mianowicie lewej stronie retorty,już to gdzieś pisałem na tym forum,zresztą nie tylko ja.....doszedłem do wniosku że ten problem to osadzanie się resztek miału z ekogroszku który spada na dno a ślimak go wypycha wraz z ekogroszkiem...i w ten sposób zatyka otwory napowietrzające,ale gdzieś wyczytałem....... o mam.... Pazur ten ma za zadanie przemieszać miał i wymieszać go z większymi kawałkami ekogroszku.
Pazur ten stopniowo ulega degradacji, a kiedy go już nie ma lub jest zbyt krótki to zaczynają się problemy z gromadzeniem się miału w odcinku w kształcie fajki.

Opublikowano

To jest właśnie bolączką ślimaków w których idzie eko. Niektórzy zaklejają dysze powietrzne od strony wentyla co zwiększa spręż dmuchawy i jeśli uda się "trafić" w to zaślepienie otworów to często pomaga. Ja mam zaklejone od praktycznie samego początku i też pozbyłem się tego problemu. Pali się na całym palniku. Co jakiś czas trzeba sprawdzić czy nie trzeba poprawić zaklejenia bo potrafi się wykruszyć. Ja generalnie po każdym sezonie wszystko czyszczę uzupełniam silikon doszczelniam i po kłopocie

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kłopotliwe to jest, ale metodą prób i błędów można ogarnąć. Ważne też samo uszczelnienie korony palnika, może uciekać dzikie powietrze. Niestety duże znaczenie ma sam eko, gorzej jest z wysokokalorycznymi , ja np obecnie palę Karlikiem, nie jest super mocny ale wypala mi się bardzo dobrze, czasem trafi się jakiś mały mały kalafior wielkości czereśni

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.