slowik1990 Opublikowano 1 Listopada 2019 #1 Opublikowano 1 Listopada 2019 Witam. Posiadam w swoim domu starą instalacje CO ze starymi żeliwnymi grzejnikami oraz nie ruszanymi od nowości zaworami. Niestety w tym roku jeden z grzejników nie grzeje ( jest ciepły a nie gorący jak reszta). Jak zaobserwowałem przy wejściu rura jest gorąca a z drugiej strony przy wyjściu w podłogę praktycznie zimna. Co może być nie tak ? Z tego co czytałem to zaworem lepiej nie kręcić bo będzie leciał. Możliwe, że grzejnik się zapchał, zakleił ? Czy jak już się zapchał to może nie tam gdzie żeberka tylko właśnie w miejscu zaworu i wystarczy go wykręcić i zastąpić np korkiem ?
Zbyszko125 Opublikowano 1 Listopada 2019 #3 Opublikowano 1 Listopada 2019 Może się zapowietrzyl, jak zasilenie grzeje mocniej a.powrot chłodniejszy to oznaka zapowietrzenia. Czy to jest ostatni grzejnik w obiegu, czy najwyżej położony? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
slowik1990 Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor #4 Opublikowano 3 Listopada 2019 Sitko było w połowie zaklejone. Dolałem kilkanaście litrów wody i jest ok. Grzejnik ostatni w całym obiegu. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.