Grzesiek-K Opublikowano 26 Października 2019 #1 Opublikowano 26 Października 2019 Witam, mam przy swoim piecu sterownik OKSystem Master 500. Przez lata, gdy brakło prądu przez kilkanaście minut, sterownik uruchamiał się na nowo. W tym roku niestety nawet sekundowy brak zasilania wyłącza go na dobre. Czy jest może jakiś bezpiecznik, który za to odpowiada? Orientujecie się, co może być przyczyną? Pozdrawiam Grzesiek
Jozefg1 Opublikowano 26 Października 2019 #2 Opublikowano 26 Października 2019 Też mam ten sterownik ale mam do niego zasilanie niezależne z akumulatorów i tego problem nie występuje. Najlepiej skontaktuj się z producentem, odpowiadają na maile
Gość berthold61 Opublikowano 26 Października 2019 #3 Opublikowano 26 Października 2019 Nie znam tego stera ale być może ma on taką małą bateryjkę jak w komputerach dla podtrzymania pamięci , poszukaj na płytce czy nie ma tam jakiejś małej płaskiej bateryjki .
Snurq Opublikowano 26 Października 2019 #4 Opublikowano 26 Października 2019 rozbierz go i wrzuć zdjęcia płytek, prawdopodobnie padł element podtrzymujący napięcie na zegarze podtrzymania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.