dawidkaczmarek Opublikowano 8 Października 2019 #1 Opublikowano 8 Października 2019 Witam wszystkich. Trafiłem na to forum poniewarz stoję przed wyborem kotła gazowego który będzie zasilany propanem ze zbiornika zewnętrznego. Jako że kompletnie nie znam się na tym a nie chce sam podejmować decyzji co kupić jak i nie chce tez być naciągany przez sprzedawców proszę o znawców tematu o rade co kupić. kilka faktów co do domu który ma być ogrzewany i moich wymagań: - link do ciepło własciwe : http://cieplowlasciwie.pl/wynik/5rea -ogrzewany będzie tylko parter,być może za kilka lat poddasze ok 80m2 -ogrzewanie podłogowe łącznie z garażem i kotłownią, jeden grzejnik drabinka w łazience - interesuje mnie piec kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem 120l - zamieszkiwać w domu będą max 4 osoby -dom nowo budowany,okna 3 szybowe, ściany thermoton 24cm + 20cm styropianu 038,na stropie położone 30cm wełny,na podłodze 10cm styropianu 0,33, rurki co 10cm salon, kuchnia i łazienka,sypialnie co 15cm a garaż i kotłownia co 30cm. -jeśli to ma znaczenie to najdłuższa pętla ma 111m,reszta poniżej 100, rozdzielacz na 12 obwodów z pompą -budżet skromny bo ok 5000-6000zł -zasilanie propan ze zbiornika zewnętrznego -wentylacja mechaniczna -piec ma byc prosty w obsłudze i ustawieniu -możliwość sterowania z telefonu -bezawaryjność i to chyba tyle. Prosze o propozycje wraz z uzasadnieniem. Znajomy sprzedawca polecał mi Termet silver 25 ale różne opinie o nim czytałem z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.