Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

piec rakoczy firemax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z ustawieniem pieca Rakoczy Firemax, chodzi o problem z rozpalaniem, udaje się to dopiero po alarmie "nieudane rozpalanie". Sytuacja powtarza się przy każdym rozpalaniu. Koło ikony wentylatora mruga H!, serwisant nie ma pomysłu, stwierdził, że musi pisać do programistów. Pomocy!!!

Opublikowano

No to super serwisant!! Problem jest z ustawieniami parametrów grzałki, podajnika i nadmuchu. Też to przerabiałem tyle że na innym palniku i innym sterowniku.

Możliwe ze problemem jest pellet.

Jeżeli serwisant jest niedouczonym debilem to radziłbym zadzwonić do firmy Rakoczy lub to firmy Tech ( producent sterownika) powinni pomóc, jeżeli się okaże ze tej pomocy nie udzielą to wtedy było by fajnie gdybyś o tym napisał na forum.

Z czasem poznasz swój kocił i sterownie i z palcem w nosie będziesz go ustawiał ;)

Opublikowano

Hmm może niech on programistom da spokój a skupi się na przyczynie braku zapłonu.
Jak masz alarm nieudane rozpalanie to co się dzieje w palniku? Brak płomienia? Czy płomień jest ale go sterownik nie wykrywa? Jaki tam jest palnik? Jeżeli niw ma płomienia to czy na palniku jest Pellet i czy jest rozgrzany? Musisz podać więcej informacji aby coś wnioskować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

jest płomień, tyle że go nie "widzi"

Dzwoniłam do Rakoczy, kazali mi poprzestawiać parametry opóźnionego rozpalania i nadmuchu, teraz mi znowu załąncza się Praca PID bez płomienia..., maja przyjechać w przyszłym tygodniu na miejsce.