Robot16 Opublikowano 28 Maja 2019 #1 Opublikowano 28 Maja 2019 Witam chciałbym zapytać czy talerzyk (osłona) w motoreduktorze jest po to by chronić łożyska przed zanieczyszczeniem,czy ta osłona w motoreduktorze przez którą przechodzi oś ślimaka usztywnia ślimak żeby nie latał .....pytam bo u mnie jest tylko gumowa uszczelką....
Robot16 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor #2 Opublikowano 2 Czerwca 2019 WITAM czyżby nikt nie rozbierał,lub nie wymieniał ślimaka... Witam może od początku,otóż chcąc wyczyścić po sezonie podajnik ,a konkretnie motoreduktor i ślimak po zerkałem trochę w neta jak to należy zrobić i u wszystkich zauważyłem taki talerzyk z otworem przez która wchodzi oska ślimaka,niestety ale u mnie tego talerzyka brak,ale taki talerzyk można dorobić,pytanie czy oska tego ślimaka ma w tym talerzyku jakiś luz,czy jest na styk,i to wszystko ,dzięki bardzo.....
mkaczko Opublikowano 3 Lipca 2019 #3 Opublikowano 3 Lipca 2019 Ja mam cos tzkiego miedzy slimakiem a dyskiem za ktorym jest przekladniaWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Robot16 Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor #4 Opublikowano 22 Lipca 2019 Mkaczko dzięki już wszystkiego się dowiedziałem......tależyk dorobiony z nierdzewki.......
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.