Krriss Opublikowano 7 Maja 2019 #1 Opublikowano 7 Maja 2019 Szukam dobrego ekogroszku na teraz, do ogrzewania wody. Mam piec pleszew 15KW i bojler 100litrow (ja+zona) Sasiad pali eko groszkiem ogien, brat z kolei pali stabkiem. Ktory lepszy wg was?? A moze macie lepsze, alternatywne dobre eko groszki? Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 7 Maja 2019 #2 Opublikowano 7 Maja 2019 Jezeli wegiel ktorego uzywasz dobrze ci sie spala nie ma co szukacPytanie tylko ile pojdzie ci tego weglaU mnie dla 3 osob w tym 2 dorosle 1 dziecko w miesiacach letnich 140 kg wegla o kalorycznosci 22mjWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
GrzechuEm Opublikowano 7 Maja 2019 #3 Opublikowano 7 Maja 2019 Ja stabkiem pale już od jakiegoś czasu i jestem zadowolony. Na prawdę jest suchy a i kaloryczność spoko. Przy 24 MJ zima jest ciepło a latem ogrzewam wodę i tez spokojnie wystarcza.
Krriss Opublikowano 7 Maja 2019 Autor #4 Opublikowano 7 Maja 2019 Jezeli wegiel ktorego uzywasz dobrze ci sie spala nie ma co szukacPytanie tylko ile pojdzie ci tego weglaU mnie dla 3 osob w tym 2 dorosle 1 dziecko w miesiacach letnich 140 kg wegla o kalorycznosci 22mjWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu TapatalkaTo jest moj pierwszy sezon z kotlem podajnikowym. Do tej pory paliłem tym, co bylo na orlenie bo mam blisko.. idzie mi gdzies 20kg (ekogrosz 26-28mj) na tydzien na trybie letnim. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
GrzechuEm Opublikowano 7 Maja 2019 #5 Opublikowano 7 Maja 2019 No to koniecznie kup stabka bo jest ekonomiczny i teraz na lato szkoda palić drogim i wysokokalorycznym. Na próbę nawet pojedyncze worki stabka w Mrówce dostaniesz.
Krriss Opublikowano 7 Maja 2019 Autor #6 Opublikowano 7 Maja 2019 Dzieki, podjade jutro i kupie na probe dam znac, czy jest ok Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Gość berthold61 Opublikowano 7 Maja 2019 #7 Opublikowano 7 Maja 2019 Na lato niezawodny jest retopal u mnie po 760/tona natomiast na ciepłą wodę idzie tego dobowo ok 2,5-2,8kg/doba więc jest całkiem przyzwoicie .
mkaczko Opublikowano 8 Maja 2019 #9 Opublikowano 8 Maja 2019 Ja mam takie kalafiorki i taki popiolekZ mojej mieszanki jakies 21 mj no w porywach 22 mjPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 8 Maja 2019 #11 Opublikowano 8 Maja 2019 Wyzej juz sie nie da powyzej jest juz wymiennik rurowy jest tam moze z 4-5 cm Palenisko mam jakies 2 cn nizej niz bylo Poza tym deflektor ma 21 zamiast oryginalnych 18 cm srednicy Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Krriss Opublikowano 22 Maja 2019 Autor #12 Opublikowano 22 Maja 2019 Kupilem tego stabka ze strony producenta. Jest wiecej, niz spoko! Suchy, jara sie b.dobrze. Mam czysta kotlownie, nawet zona nie boi sie dorzucac do pieca ;) dla mnie petarda Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.