kera46 Opublikowano 13 Lutego 2019 #1 Opublikowano 13 Lutego 2019 Witam Posiadam piec Lumo - Vulcanus...25 kW Ustawienia pieca: Czas podawania:5 s Przerwa w podawaniu: 33 s Moc nadmuchu: 60 % Przerwa w nadzorze:4 min Pytanie 1: Na palenisku prawie w całości (z jednej strony mniej) ekogroszek wypala się ładnie.Jak zmienić ustawienia aby wypalił się w całości? Pytanie 2: podczas poboru wody do kąpieli bardzo szybko spada temp wody...co zrobić aby tak nie było?Co mu zmienić? Pytanie 3: obecnie moc pieca to 11,7 kw, da radę mu podnieść moc? Które ustawienia pokombinować? Będę super wdzięczny za sugestie ;-) Arek
lechumb Opublikowano 13 Lutego 2019 #2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Ad1. Napisz jaki tam jest palnik. Jest tu na forum kilka tematów odnośnie nierównomiernego spalania. Ad.2. Taki urok CWU. Jakiej pojemności zbiornik cwu posiadasz??Ad.3. A czemu chcesz zwiększyć moc?? Te ustawienia i tak są mocne. A czemu wogole nie użyjesz opcji fuzzy logic?? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
kera46 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor #3 Opublikowano 14 Lutego 2019 Dziekuje za odpowiedź Zbiornik na wodę mam 120 l., fuzzy jest beznadziejne, połykal ekogroszek, było mnóstwo spieków.... Mówisz że nie zmieniać mu ustawień, czy może zwiększyć czas między podawaniem, będzie lepiej wypal to co ma (palnik wygląda jak wulkan, retorta podaje od dołu ;-) ) Pozdrawiam
mafik Opublikowano 15 Lutego 2019 #4 Opublikowano 15 Lutego 2019 Co ogrzewasz i jakie masz spalanie ? Bo ustawienia masz mega mocne, zwłaszcza nadmuch
kera46 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor #5 Opublikowano 15 Lutego 2019 Ogrzewa dom ok 150 m2. Zmieniłem ustawienia na: - moc nadmuchu 45% - przerwa podawania 45 s - czas podawania 5 s - przerwa w nadzorze 4 min Obecnie mam mi 8,8 kw. Coś mu zmienić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.