fafik4891 Opublikowano 4 Lutego 2019 #1 Opublikowano 4 Lutego 2019 Witam serdecznie. Jestem nowym "szczęśliwym" posiadaczem Duo Bossa 19kW. Przeczytałem chyba wszystkie wątki na większości forów i spróbowałem niemalże wszelkich ustawień sterownika. Mam problem z ustawieniem kotła. Aktualnie mam teoretycznie spalony ekogroszek ale również spore wykwity żużlowe. Ustawienia mam takie: Temperatura CO 62st. Temperatura CWU 47St. z tym że przebija na 57st. Przerwa podawania 5:30. Nadmuch 21% ze 100. Brak klapki przysłaniającej. Jak dam więcej wiatru kocioł szybko dochodzi do zadanej temperatury przechodzi w stan podtrzymania na parę minut i znowu zasypuje podajnik świeżym węglem a niedopalony do podajnika. Ekogroszek z pobliskiego składu prawdopodobnie ok 27MJ (innego nie ma). Wentylator w podtrzymaniu 15s co 10 min. Kocioł pozostaje w podtrzymaniu ok 8 min. Zawór trójdrożny posiadam ale według mnie źle zamontowany( czyli za pompą ). Dom ma ok 30 lat, trzy kondygnacje ok 180mk użytkowych. W piwnicy kaloryfer tylko w garażu. na parterze 6 kaloryferów a na piętrze 5. Częściowo ocieplony styropianem 10. Dach nieocieplony. Zapotrzebowanie za ciepło na pewno jest duże o ile nie bardzo duże. Spalanie przy ustawieniach serwisu ok 60kg na dobę i dwa razy popiół. dmuchawa na co najmniej 50% i
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.