Jelo Opublikowano 3 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Bardzo proszę o pomoc w sprawie ustawienia pieca. Jestem nowicjuszem.
marwol Opublikowano 3 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Już patrzę w swoją szklaną kulę...
Jelo Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Część marwol jestem tu nowy i nie wiem jak się poruszać na tym forum. Jest to mój pierwszy raz. Poczynienia dalszą konwersacje jeśli napiszesz że mnie widzisz.
Jelo Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor #4 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Mam 100m2 domek drugi sezon grzeje. Jestem laikiem w tym temacie. Pierwszy raz zetknołem się z piecem. Całe życie w blokach. Co mnie pokusiło żeby pujść na swoje. I wybudowałem dom. Mam Sas 10 kw bio Smart na pellet. Nie wiem jak go ustawić żeby w ogóle pracował znośnie.po pierwszym sezonie na ustawieniach fabrycznych chodził chyba dobrze. Tak sądzę, że dobrze. Po wizycie serwisanta w październiku piec się odmienił na minus. Bardzo słabo pali zaobserwowałem że płomień jest mały raz duży. Nie wiem co pozmieniał serwisant. Nie było mnie przytym moja żona była w domu. Nie wiem co ustawić żeby się lepiej paliło współczynnik mocy kotła czy korektę górnego wiatraka.
marwol Opublikowano 4 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 4 Stycznia 2019 zacznij od wyszukiwarki https://forum.info-ogrzewanie.pl/search/?q=sas bio smart&sortby=relevancy zobacz jaki masz sterownik ; zapewne tech ; tutaj sporo tematów o ustawieniach https://forum.info-ogrzewanie.pl/search/?&q=sas tech&search_and_or=or&sortby=relevancy wrzuć też schemat połączeń w kotłowni i parę zdjęć instalacji tutaj masz podobny temat ; post numer #9 - przykładowe ustawienia - zacznij od lektury forum i podobnych tematów , tam znajdziesz podstawowe ustawienia dla swojego pieca
Jelo Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor #6 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Dobra postaram się to obczajic .
Jelo Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor #7 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Marwol trochę ci jeszcze poprzeszkadzam. Ale dopiero jak już będę w domu przy moim piecu. Dozo.
marwol Opublikowano 4 Stycznia 2019 #8 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ja nie mam ani takiego pieca, ani takiego sterownika. Jednak koledzy pewnie pomogą :)
Jelo Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor #9 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ok wszystko na temat. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.