Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ustawienia Defro Komfort Eko duo uni r 30kW

kdarek79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od niedawna palę pelletem w kotle jak wyżej.  Piec pracuje według Pidu. Spalanie na dobę wychodzi w granicach 50kg. Proszę o informację  jakie macie ustawienia sterownika w waszych kotłach...

Opublikowano

Mam zdecydowanie mniejszy kociołek SAS Bio Compakt 10KW i pali w granicach 10 - 19 kg na dobę. Dzisiaj zasypywałem do pełna i w ostatnim cyklu spalił 4 worki za 4 doby czyli 15kg/dobę.

Opublikowano

Odnośnie ustawień , chodziło mi o parametry pracy jak i podtrzymania przy dwustanie bez pidu. Czyli: czas podawania,czas przerwy w podawaniu, wartość nadmuchu itd. oraz nastaw temperatur  na piecu.

Aktualnie mam ustawienia bez pidu i kocioł po osiągnięciu temperatury żądanej (55) przechodzi w podtrzymanie na 20 min. Po tym czasie zaczyna pracować od 53 stopni , ale temperatura zdązy spaść do 51. Dobicie do 55 stopni zajmuje mu 20min. Palę pelletem barlinek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.12.2018 o 22:37, Herminator napisał:

1/10s 

nadmuch 18%

ruszt co 10 min

CO zadne 58

Histereza 2 C

Masz bardzo minimalistyczne ustawienia!!! Napisz proszę jakiej mocy masz kocioł i jakie masz zużycie pelletu przy tych ustawieniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.