Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Lazar focus 18kw ustawienia

Dejv91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie poszukuję osoby która pomoże ustawić piec Lazar focus otóż postój ma godzinę czasu i za bardzo wychładza w domu. Jakie ustawienia muszą być dla podajnika oraz jaką przerwa podawania, ile musi być histerezy 1 i histerezy 2 , jaka histereza kotła , ustawienia pomp , dodam że mam czujnik pokojowy i ustawione na nim 24stopnie,a nigdy mi do tego nie dojdzie bo pochodzi z pol godziny przejdzie na nadzór z 20min i wygaszanie i stoi z godzinę czasu zauważyłem że włącza się piec dopiero gdy jak mam ustawiona wodę ciepła na 51stopni i stąpnie do 48stopni to wtedy się uruchamia... Tel 733818561 pilnie proszę o pomoc gdyż serwisanci z lazara to katastrofa

Opublikowano
W dniu 21.11.2018 o 09:46, Dejv91 napisał:

Witam serdecznie poszukuję osoby która pomoże ustawić piec Lazar focus otóż postój ma godzinę czasu i za bardzo wychładza w domu. Jakie ustawienia muszą być dla podajnika oraz jaką przerwa podawania, ile musi być histerezy 1 i histerezy 2 , jaka histereza kotła , ustawienia pomp , dodam że mam czujnik pokojowy i ustawione na nim 24stopnie,a nigdy mi do tego nie dojdzie bo pochodzi z pol godziny przejdzie na nadzór z 20min i wygaszanie i stoi z godzinę czasu zauważyłem że włącza się piec dopiero gdy jak mam ustawiona wodę ciepła na 51stopni i stąpnie do 48stopni to wtedy się uruchamia... Tel 733818561 pilnie proszę o pomoc gdyż serwisanci z lazara to katastrofa

Witam. Jeśli jesteś zainteresowany poniżej załączam Ci swoje ustawienia. Spróbowałem tych ustawień. W razie czego można lekko korygować. Pompy uruchamiają mi się przy 60 stopniach. Spaliny na wylocie w chwili obecnej maja 100 - 110 st. C. 

Jeżeli niedogrzewa obiegu problem może tkwić w ustawieniach zaworów 3 lub 4 drogowych ale to można skorygować w następnej kolejności. W razie czego służę pomocą. 

Screenshot_20181123-231512.png

Screenshot_20181123-231523.png

Screenshot_20181123-231826.png

Screenshot_20181123-231836.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.