Skocz do zawartości
IGNOROWANY

K1pV3 (aktualizaowane z V2) - wskazanie temperatury zewnetrznej

p228

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam sterownik do pieca Defro z softem jak w temacie. Od jakiegoś czasu wskazanie temperatury błądzi.

Temperatura na zewnątrz tak jak dziś 18 stopnia, a piec pokazuje 0. Wystarczy go wyłączyć i włączyć ponownie i będzie pokazywał normalnie aż do następnej "awarii" i znowu pokaże 0. I tak bawię się już kilka miesięcy aż w końcu postanowiłem zapytać na forum. Czy ktoś miał/ma taką sama przypadłość?

Bogdan

Opublikowano

Miałem tak raz, gdy od grzebania w sterowniku kotła wystrzeliły w nim bezpieczniki. Po wymianie bezpieczników nie wskazywał temp. na zewnątrz budynku. Jednak po restarcie sterownika wszystko wróciło do normy i od wielu miesięcy jest ok.

Sprawdziłbym połączenie czujnika przy kotle (odkręcić, wyczyścić i skręcić solidnie przy sterowniku odłączonym od prądu), może ktoś nie dokręcił i ledwo trzyma. Następnie zadzwoniłbym do serwisu Defro (numery masz na kotle). Na forach ludzie nie raz pisali, że potrafią załatwić wiele problemów przez telefon o ile leży to w ich mocy. Mój sąsiad dzwoni do nich średnio 1x w miesiącu od kilku lat :) Raz mu nawet wymienili cały sterownik K1PRv4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.