Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spadające ciśnienie w instalacji c.o.

Darbatt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dwóch dni zauwazylem, ze ciśnienie w instalacji c.o spada i zaczynam się zastanawiać czy czasem nie rodzi się jakaś awaria. Ciśnienie na chłodnej wodzie miałem na poziomie 1,5 bara w miarę jak temp rosła rosło też ciśnienie, normalne, maksymalnie do 2 barów. Od kilku dni zaobserwowalem podczas pracy pieca i przy temperaturze 75 st ciśnienie wynosiło 1,5 bara a nawet mniej, kilkakrotnie dopuszczalem wody żeby wyrównać ciśnienie ale ono po godz, dwóch powoli spada, mam kilka odpowietrzaczy automatycznych na instalacji i przy grzejnikach. Czy to możliwe aby w instalacji było tyle powietrza? Do tej pory było w porządku, czy może gdzieś jest jakiś wyciek, ale sprawdzilem wszystko jest ok. Martwi mnie jedna rzecz, mam dwie podlogowki i w obu jest łączona rurka, nie chciałbym aby tam coś się zaczęło dziać. Koledzy macie jakieś pomysły co można by jeszcze sprawdzić i jak? Dzięki za wszelkie uwagi. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.