GinterMG Opublikowano 5 Października 2018 #1 Opublikowano 5 Października 2018 Witam mam problem z ogrzewaniem a konkretnie z jego brakiem i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Serwisanta już zamówiłem na poniedziałek ale chciałbym poznać możliwe przyczyny (żeby mnie niepotrzebnie nie wykasował) konkrety: 1. Wodę ciepłą mam w kranach - fakt że podczas "lania" ciepłej wody piec wydaje odgłos jakby strzelał 2. Brak ogrzewania: * na dole mam ogrzewanie podłogowe z pompą (na pompie wskaźnik ustawiony na 6 (max) * piec jest do góry , do góry 3 grzejniki po 1 w każdym z pokoi. Problem : pomimo ustawienia na piecu temperatury grzejników na 68-74 stopnie piec nie załącza grzania tej wody i mam na piecu max 22 stopnie oraz zimne grzejniki. Myślałem że jest to wina sterownika do regulacji temperatury w pomieszczeniu (sterownik Salus) ale po odłączeniu zasilania tego sterownika nic się nie poprawia, Grzejniki odpowietrzyłem Na okres letni ogrzewanie było wyłączone. Pomoe ktoś?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.