czaro66 Opublikowano 2 Września 2018 #1 Opublikowano 2 Września 2018 Witam Mam problem z uruchomieniem kotla Kostrzewa Mini Bio NE a mianowicie chodzi o to ze po podlaczeniu do pradu i probie wlaczenia sterownika pokazuje sie alarm 6 obwod bezpieczenstwa,ktory nigdzie nie jest dokladnie opisany , Prosze o pomoc
Gość Visitor1230 Opublikowano 2 Września 2018 #2 Opublikowano 2 Września 2018 Sa w kotle jakies zabezpieczenia. Na drzwiczkach klapach itd. Ktorys ze stykow jest rozwarty.
robinet Opublikowano 2 Września 2018 #3 Opublikowano 2 Września 2018 1 godzinę temu, czaro66 napisał: Witam Mam problem z uruchomieniem kotla Kostrzewa Mini Bio NE a mianowicie chodzi o to ze po podlaczeniu do pradu i probie wlaczenia sterownika pokazuje sie alarm 6 obwod bezpieczenstwa,ktory nigdzie nie jest dokladnie opisany , Prosze o pomoc
czoper75 Opublikowano 2 Września 2018 #4 Opublikowano 2 Września 2018 pierwszego uruchomienia powinien dokonać serwisant
Gość KostrzewaDoradca Opublikowano 2 Września 2018 #5 Opublikowano 2 Września 2018 Witam. Pierwszego uruchomienia powinien dokonać Serwisant Autoryzowany lub Fabryczny. Błąd o którym pan wspomina Jest to błąd wynikający z błędnego podłączenia Termostatu Bezpieczeństwa STB lub po podłączeniu ( Przegrzania Kotła ) Proszę sprawdzić również czy przycisk pod czarną wkręcaną zaślepką jest wciśnięty. Pozdrawiam
Gość Visitor1230 Opublikowano 2 Września 2018 #6 Opublikowano 2 Września 2018 Kolego Czaro. Zostales namierzony. Nici z gwarancji.
czaro66 Opublikowano 2 Września 2018 Autor #7 Opublikowano 2 Września 2018 Dziekuje za odpowiedzi,ja nie chcialem uruchamiac sam kotla bo i tak nie mam pojecia jak, tylko po prostu chcialem sie dowiedziec co to za blad i co on oznacza,chcialem zeby wszystko chodzilo, zanim przyjedzie servisant,ale sprawa rozwiazala sie sama,blad znikl sam.
Gość robin60 Opublikowano 3 Września 2018 #8 Opublikowano 3 Września 2018 Trzymaj się za kieszeń bo to początek Twych dolegliwości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.