Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł KAMEN PELLET Kompakt

adrian90krc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wykonuję nową kotłownię. Dom 194 m2.

Hydraulik zrobił mi wycenę i proponuje kocioł Kamen Pellet Kompakt 17 kW. 

Strona producenta --> http://www.kamen.com.pl/produkty/kotly-5-klasy/kamen-pellet-kompakt/

Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego kotła, czy warto go instalować? W internecie nie znalazłem za bardzo opinii...

Miałbym go w cenie 10160 zł.

Opublikowano

Ogólnie Kamen produkuje solidne kotły. Osobiście radziłbym wybrać wymiennik płytowo-rurowy. Mam u siebie Kamen Pellet Komfort bez zasobnika fabrycznego, z dodatkowym rusztem, palnikiem Revo i osobno dostawionym zasobnikiem 600 L, który teraz nazywa się Kamen Komfort Agro :). Ogólnie dobry kociołek, łatwy w czyszczeniu i posiada ruszt awaryjny, który czasem się przydaje :). Kociołek który przedstawiłeś, z poziomymi półkami, jak mniemam, będzie wymagał częstszego, w dodatku upierdliwego czyszczenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To solidna firma ma fajnie zrobione wymienniki długa droga spalin czyli dobra sprawność nie zapomnij o kominie bo dobry kociol to dosyć chłodne spaliny , znam kilku klientów co bardzo chwalą tą firmę i jako drugie kotły tez kupili od nich pozdrawiam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.