adrian90krc Opublikowano 21 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Witam, Wykonuję nową kotłownię. Dom 194 m2. Hydraulik zrobił mi wycenę i proponuje kocioł Kamen Pellet Kompakt 17 kW. Strona producenta --> http://www.kamen.com.pl/produkty/kotly-5-klasy/kamen-pellet-kompakt/ Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego kotła, czy warto go instalować? W internecie nie znalazłem za bardzo opinii... Miałbym go w cenie 10160 zł.
Benton661 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Ogólnie Kamen produkuje solidne kotły. Osobiście radziłbym wybrać wymiennik płytowo-rurowy. Mam u siebie Kamen Pellet Komfort bez zasobnika fabrycznego, z dodatkowym rusztem, palnikiem Revo i osobno dostawionym zasobnikiem 600 L, który teraz nazywa się Kamen Komfort Agro :). Ogólnie dobry kociołek, łatwy w czyszczeniu i posiada ruszt awaryjny, który czasem się przydaje :). Kociołek który przedstawiłeś, z poziomymi półkami, jak mniemam, będzie wymagał częstszego, w dodatku upierdliwego czyszczenia.
Klaudiusz3 Opublikowano 3 Września 2018 #3 Opublikowano 3 Września 2018 To solidna firma ma fajnie zrobione wymienniki długa droga spalin czyli dobra sprawność nie zapomnij o kominie bo dobry kociol to dosyć chłodne spaliny , znam kilku klientów co bardzo chwalą tą firmę i jako drugie kotły tez kupili od nich pozdrawiam .
michalwa Opublikowano 4 Września 2018 #4 Opublikowano 4 Września 2018 Mam kocioł kamena, co prawda inny model i mocno przewymiarowany ale wykonanie bardzo solidne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.