Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Rk-2006

Robirok123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to mój pierwszy post, więc dzień dobry wszystkim użytkownikom. Żeby nie przedłużać.

Posiadam piec Futura Econo 25kw z 2007 r. Piecem zarządza sterownik RK-2006. Taki jak ten:

https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/593927174_5_644x461_regulator-do-pieca-rk-2006l2-mazowieckie.jpg

Kilkukrotnie wymieniany był przekaźnik odpowiadający za pracę ślimaka, więc podejrzewam że to może mieć związek z tym.
Dzisiaj sterownik "zawiesił" mi się, pokazując na wyświetlaczu 8888, dodatkowo świecą się wszystkie kontrolki. Sam sterownik nie odpowiada na klikanie, kręcenie pokrętłem, przytrzymywanie przycisków (we wszystkich kombinacjach), ani na standardowe wyłączyć i włączyć. Piec był wygaszony od przynajmniej kilku godzin.

Teraz pytanie. Czy ktokolwiek spotkał się z takim problemem? Jeśli tak, prosiłbym o radę.

• 6 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jakieś wieści? u mnie to samo. nie wiązałbym tego z przepalonym sterownikiem ślimaka. wymieniłem go na inny rodzaj i już sobie radził od lat.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.