Grzesiekz182 Opublikowano 26 Marca 2018 #1 Opublikowano 26 Marca 2018 Mam garaż z płaskim dachem,garaż przyklejony do budynku,płyta żerańska,na dachu mam folię,krokwie,płyta OSB styropian 5cm membrana gumowa,chcę ocieplić garaż od wewnątrz żeby nie było efektu przymarzania chcę przykleić 5cm styropianu,czy tak można zrobić?niby mam już izolację od góry ale tam jest pustka dylatacja,dach był robiony w grudniu więc płyta żerańska była nasiaknięta wodą powierciłem otwory w garażu dużo wody zeszło ale jakbyły mrozy płyta żerańska była sucha ale jak zrobiło się ciepło to cały sufit był mokry i z niego kapało ta sytuacja się powtarzała kilka razy mam obawy że jak dam styropian od spodu i jeśli ta płyta jest jeszcze mokra to wszystko mi zgnije?
Gość berthold61 Opublikowano 26 Marca 2018 #2 Opublikowano 26 Marca 2018 Lepiej to robić pianką ale nie tą z marketu tylko porządną i do tego przeznaczoną co prawda dosyć droga, nazywa się polynor.
Grzesiekz182 Opublikowano 26 Marca 2018 Autor #3 Opublikowano 26 Marca 2018 Witam,pomysł jest super tylko jak to później wykończyć,czy na to można połozyc tynk lub gładz?
adik79 Opublikowano 1 Lipca 2018 #4 Opublikowano 1 Lipca 2018 Wydaje mi się że można by kosztem paru cm w środku przykręcić przed pianowaniem kantówki wmiędzy nie piana a póżniej w/g uznania dać osb karton gips itd. Raczej bezpośrednio na pianę nic nie da się dać ale niech się wypowiedzą specjaliści od pian Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.