Karmaz79 Opublikowano 12 Marca 2018 #1 Opublikowano 12 Marca 2018 Witam od kilku dni piec przy rozpalaniu dmucha dymem na zewnątrz wszystkimi otworami w drzwiach zasypowych jest klapka antydymowa i z niej dmucha parą pale już różnymi metodami tzn drewnem oraz brykietem z trocin i efekt ten sam kominiarz powiedział że komin jest czysty a ja juz niewiem co dalej robić. wyczyściłem wyczystke pomiędzy nią a następną w ściance była dziura wielkości połówki cegły zamurowałem zaklejiłem i nic to niedało. dzwiczki szczelne za nią blaszka, piec też wyczyściłem i uszczelniłem połączenie do komina.
Rtqex Opublikowano 12 Marca 2018 #2 Opublikowano 12 Marca 2018 Sprawdz wyczystki oraz czopuch. Jaki to piec?
Karmaz79 Opublikowano 12 Marca 2018 Autor #3 Opublikowano 12 Marca 2018 Wyczystki czyste czopuch również dodatkowo uszczelniłem go takim silikonem do uszczelnień kominków wysokotemperaturowym, byc morze gdzieś mam jakieś pęknięcie i woda kapie do paleniska.
Gość witek1234 Opublikowano 12 Marca 2018 #4 Opublikowano 12 Marca 2018 Wygas kocioł i obejrzyj wnętrze, jeśli się rozciekl to będzie widać w którym miejscu. Jeśli masz ubytki wody w zladzie to na bank przegnil i pora rozglądać się za nowym.
Gość berthold61 Opublikowano 13 Marca 2018 #6 Opublikowano 13 Marca 2018 No właśnie czopuch , ja miałem zatkany na amen tuż za tym wihajstrem
Gość witek1234 Opublikowano 13 Marca 2018 #7 Opublikowano 13 Marca 2018 Witam od kilku dni piec przy rozpalaniu dmucha dymem na zewnątrz wszystkimi otworami w drzwiach zasypowych jest klapka antydymowa i z niej dmucha parą pale już różnymi metodami tzn drewnem oraz brykietem z trocin i efekt ten sam kominiarz powiedział że komin jest czysty a ja juz niewiem co dalej robić. wyczyściłem wyczystke pomiędzy nią a następną w ściance była dziura wielkości połówki cegły zamurowałem zaklejiłem i nic to niedało. dzwiczki szczelne za nią blaszka, piec też wyczyściłem i uszczelniłem połączenie do komina. Pisze że dmucha dymem i parą...
Gość berthold61 Opublikowano 13 Marca 2018 #8 Opublikowano 13 Marca 2018 A to już raczej spawarka i szukać w międzyczasie nowego kocieła :(
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.