Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Paleniem W Piecu

Karmaz79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od kilku dni piec przy rozpalaniu dmucha dymem na zewnątrz wszystkimi otworami w drzwiach zasypowych jest klapka antydymowa i z niej dmucha parą pale już różnymi metodami tzn drewnem oraz brykietem z trocin i efekt ten sam kominiarz powiedział że komin jest czysty a ja juz niewiem co dalej robić. wyczyściłem wyczystke pomiędzy nią a następną w ściance była dziura wielkości połówki cegły zamurowałem zaklejiłem i nic to niedało. dzwiczki szczelne za nią blaszka, piec też wyczyściłem i uszczelniłem połączenie do komina.

Opublikowano

Sprawdz wyczystki oraz czopuch. Jaki to piec?

Opublikowano

Wyczystki czyste czopuch również dodatkowo uszczelniłem go takim silikonem do uszczelnień kominków wysokotemperaturowym, byc morze gdzieś mam jakieś pęknięcie i woda kapie do paleniska.

Gość witek1234
Opublikowano

Wygas kocioł i obejrzyj wnętrze, jeśli się rozciekl to będzie widać w którym miejscu. Jeśli masz ubytki wody w zladzie to na bank przegnil i pora rozglądać się za nowym.

Gość berthold61
Opublikowano

No właśnie czopuch , ja miałem zatkany na amen tuż za tym wihajstrem

Gość witek1234
Opublikowano

Witam

od kilku dni piec przy rozpalaniu dmucha dymem na zewnątrz wszystkimi otworami w drzwiach zasypowych jest klapka antydymowa i z niej dmucha parą pale już różnymi metodami tzn drewnem oraz brykietem z trocin i efekt ten sam kominiarz powiedział że komin jest czysty a ja juz niewiem co dalej robić. wyczyściłem wyczystke pomiędzy nią a następną w ściance była dziura wielkości połówki cegły zamurowałem zaklejiłem i nic to niedało. dzwiczki szczelne za nią blaszka, piec też wyczyściłem i uszczelniłem połączenie do komina.

Pisze że dmucha dymem i parą...

Gość berthold61
Opublikowano

A to już raczej spawarka i szukać w międzyczasie nowego kocieła :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.