pięknyroman Opublikowano 20 Lutego 2018 #1 Opublikowano 20 Lutego 2018 znajomy taki temat mi sprzedał z prośbą o pomoc kupił dom, z tego co zauważyłem instalacja c.o. zrobiona z cu, grzejniki Jety, ilość żeberek nie znana ale na oko wystarczająca nie wiem jak było za poprzedniego właściciela bo dom sporo czasu stał nie używany po wprowadzeniu się i przeserwisowaniu starego atmosferyka Ferroli grzejniki grzeją ale tylko na parterze i z obserwacji wynika że całkiem sprawdzie działają natomiast nic a nic nie grzeje na piętrze jadę w środę do niego posprawdzać co i jak ale obstawiam korek powietrzny niestety nie wiem gdzie i jak idzie instalacja - wszystko jest pochowane ale pozamykam wszystkie grzejniki na zasileniu i powrocie i zacznę przelewać je od najbliżej położonego grzejnika od kotła, wpierw parter potem piętro na co jeszcze zwrócić uwagę bo szczerze mówiąc sam nie wiem w co się pcham :D
Hermogenes Opublikowano 20 Lutego 2018 #2 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zacznij od sprawdzenia czy instalacja jest zalana płynem do pełna. poz Hermogenes
pięknyroman Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor #3 Opublikowano 20 Lutego 2018 to sprawdzone, na szybko w ub tygodniu podjechałem i na piętrze pięknie się przelewa przez odpowietrzniki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.