Dominik88 Opublikowano 13 Lutego 2018 #1 Opublikowano 13 Lutego 2018 Witam Proszę o pomoc w ustawieniu ręcznym kotła Defro Uni R 20 kw, Do tej pory piec chodził w PID ale spalanie było na poziomie zbiornika 150 kg na 2 dni pomimo wizyt serwisu kilkukrotnym nic się nie zmieniło wiec chce piec ustawić ręcznie Opis Mojej Instalacji Piec Defro Komfort Eko Duo Uni R 20kw Sterownik K1PrV4 Zawór 3d z siłownikiem (siłownik wyłączony) Pompa co Wilo Pico 40 Pompa Powrotu Zwykła (ustawiona na 1 bieg Załączana na 2 minuty co minute) Regulator ciągu kominowego Darco ustawiony na 26 Sterownik Pokojowy Defro SPK LUX Instalacja Stara 185 żeberek żeliwnych 2 m faviera oraz 20 żeberek aluminiowych Proszę o pomoc oraz wyrozumiałość jeżeli coś źle napisałem jestem nowicjuszem w tym temacie
sgl Opublikowano 13 Lutego 2018 #2 Opublikowano 13 Lutego 2018 Ile metrów do ogrzania, sprubój ustawień 1/6 tz. 5sek. Podawanie i 30sek. przerwa wentylator 30% jak będzie przesypywał to 1/7
audilhr Opublikowano 13 Lutego 2018 #3 Opublikowano 13 Lutego 2018 A czasami ta pompa na powrocie nie jest źle wpieta nie powinna byc wpieta w prost w wyjscie z kotła przed zaworem a nie w zawór?
lechumb Opublikowano 14 Lutego 2018 #4 Opublikowano 14 Lutego 2018 Po pierwsze. Czym palisz? Jaka powierzchnia? Czy ocieplony budynek? Chociaz przy takiej ilosci spalanego grochu to tragedia. Jak ten groch sie wypala? Czy sa niedopaly? Wstaw zdjecie popiolu i paleniska.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.