mati8 Opublikowano 9 Lutego 2018 #1 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam, Posiadam kocioł gazowy MYNUTE GREEN firmy Beretta do tego zestaw stref grzewczych CONNECT BASE MIX 2 LE, który zasila dwa rozdzielacze do podłogówek (góra i dół) oraz rozdzielacz grzejników czyli ma trzy pompy. Chciałbym zastosować sterowanie firmy SALUS oparte o listwę KLN08NSB i regulatory temperatury VS30B i VS35B oraz siłowniki termostatyczne T30NC 230V M30x1,5. OK ale w czym problem... otóż pojawia się pytanie jak wysterować każdą pompę oddzielnie w zależności od potrzeby tzn. grzanie podłogówka 1 podłogówka 2 lub grzanie grzejniki skoro listwa ma tylko jedno wyjście załącz/wyłącz pompę. Czy mogę na wyjście w miejsce sterownika podpiąć przekaźnik elektromagnetyczny, który załączy mi odpowiednią pompę? Jak wygląda sygnał wyjściowy czy to jest wyjście włącz/wyłącz 230 V czy jest to może sygnał modulowany np. PWM lub w inny sposób. Oraz czy mogę dwoma strefami (termostatami) załączyć jedną pompę? Dla jasności podsyłam schemat jak ja to widzę, proszę o weryfikację, sugestię i porady. Pozdrawiam, mati8
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.