dodzio Opublikowano 9 Lutego 2018 #1 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam wszystkich forumowiczów. Moi rodzice w końcu postanowili wymienić starą kuchnię kaflową na piecokuchnię firmy BAT-GAZ. I tu moje pytanie.. Zrobiłem całkiem nieprofesjonalny projekt jak to ma wyglądać.. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy to jest ok i można działać czy jest coś nie tak w tym "projekcie". Wrzucam dwa pliki jeden z rozprowadzeniem rur i grzejników a drugi z podłączeniem piecokuchni. Od razu napiszę, że: - foto piecokuchni jest rzeczywiste. - rura wchodząca z pieca i z niego wychodząca to 6/4 cala - całe obejście do pompy również 6/4 cala - otwory w zbiorniku wyrównawczym to 1 cal - bojler na wejściu i wyjściu również 6/4 cala - rury jakimi będziemy wszystko ciągnąć to PEX 20 I pytanie: gdzie najlepiej dać uzupełnianie wody w układzie, gdyż najbliżej mam w okolicach bojlera, (czy muszę ciągnąć zasilanie wody do pieca)? Proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.