Kozak71 Opublikowano 15 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Hej. Mam piec ksn 14-16kw. Dom 160m2 użytkowej. Styropian 10cm. Nie mogę przebić 42st c. Podawanie 5 sek Przerwa 25sek. Nadmuch 3 lub 4 (jak dam mniej lepszy płomień temp spada. Jak wyższy to spieki). Węgiel Skarbek. Połowa się nie dopala. Wywala Do popielnika niespalony węgiel. Probuje zrobić kopiec ale po prostu się nie da. Retorta uszczelniona wyczyszczona. Jak zwiększam podawanie to temp rośnie ale rosnie też ilość ni3dopslonego węgla. Kociol działa w układzie zamkniętym z wymiennikiem. Nie mam żadnych zaworów 3-4d. Strownik tech. Ktos pomoże? Nie wiem jak to ugryźć
besix Opublikowano 16 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Kolego możesz spróbować zwiększyć częstotliwość podawania , ale mniejszymi porcjami np podawanie 3 przerwa 18 sek. Co to da ? a no każde podanie wzruszy trochę opał na palniku i rozwali tworzący się spiek
Kozak71 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor #3 Opublikowano 16 Stycznia 2018 A jeszcze pytanie co do uszczelnienia palnika. Kołnierz mam na sztywno silikonem zrobiony ale pod spodem ta jakby korona jest ruchoma. Mogę ją obracać. Czy ona też powinna być na sztywno? Silikon od spodu i od gory pod kołnierzem? To wygląda jakby naprzeciwko podajnika za mocno wiało i wywalalo Opał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.