Matthev Opublikowano 12 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witam mam problem mianowicie zasypuje piec 4 workami eko-groszku, chciałbym aby mniej piec mi palił paliwa oraz czy dobrze mam ustawiony piec tz. sterownik podawanie dmuchawa ? Ktoś może z państwa ma podobny sterownik lub może mi pomóc ? Poniżej przedstawiam link do filmiku z ustawianiami mojego sterownika. Jeśli czegoś nie opisałem proszę pisać liczę na waszą pomoc. https://www.youtube.com/embed/ZxWAuS9kUSk
Arczichw Opublikowano 1 Listopada 2018 #2 Opublikowano 1 Listopada 2018 Witaj. Posiadam taki sam sterownik przy kotle 10kw adamkiewicza z pleszewa. Jezeli chodzi o moje ustawienia to moge ci polecic takie Czas pracy podajnika mam 8sekund Pauza podajnika 30sekund Obroty dmuchawy 1 ( klapka na dmuchawie uchylona okolo 2cm Czas oczekiwania 10min Krotnosc podawania 1 Czas dmuchawy podtrzymania 10 sekund Obroty dmuchawy podtrzymania 2 Czas przesypywania 0 Temp zadana 55 stopni Temp zal pompy co 40 stopni Histereza 2 stopnie Algorytm pracy 2 U mnie sie takie ustawienie sprawdza narazie bynajmniej Pale groszkiem czarna perla takze bardzo tanin weglem. Temp w domu 22 stopnie. Palnik ekoenergia Podziel sie infornacjami jak ci poszlo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.